Caminada Popular 2015

El passat diumenge 20 de setembre, va tenir lloc una nova edició de la Caminada Popular, que darrerament organitzem un any en versió diürna, i l´altre nocturna.

La sortida i l´arribada eren al Passeig, al davant de cal Bach.

Els participants tenien dues opcions de recorregut: un de llarg de 20 km., que és el que varen fer la majoria, i un altre de més curt de 11´5 km., adreçat a la quitxalla i als menys avesats a fer  caminades llargues.

Els recorreguts passaven pels termes municipals de Prats de Lluçanès, Sta.Creu de Joglars-Olost, St. Martí d’Albars i Lluçà.

Els punts d´interès més destacables per on  transcorria la Caminada són: santuari de Lurdes, casa i capella del Marçal, font del Marçal, balma dels Gitanos, font del Bullidor,Marcusses, goles i pont de Fumanya, el Verdaguer, pantà del Garet (espai xarxa custòdia del territori), monestir de Lluçà ( es podien visitar l´església, el claustre i les pintures romàniques), mirador del castell de Lluçà, el Vilaró, balma i font dels Bous, cal Bornac, font de Campdesoler, forn d´obra de la Casanova del Grau, font de la Teula, font de les Coves, font del Raig i font del Ramon o del Rercer.

 

Tots els punts d´interès estaven indicats, i en la majoria d´ells s´hi van posar panells explicatius amb informació de l´indret. El recorregut passava per espais d´interès paisatgístics, culturals o històrics, emblemàtics del territori.

L´itinerari resseguia diversos corriols, i passava per indrets molt interessants i poc freqüentats, alguns d´ells desconeguts per la majoria dels participants.

Vàrem comptar amb la col.laboració del Consell Comarcal d´Osona, en concepte d´activitats esportives de caràcter supramunicipal.

L´Ajuntament ens va facilitar  les fotocòpies publicitàries, i taules i cadires pels controls i avituallaments.

També vam tenir el suport de diversos voluntaris pels controls, avituallaments, i pel codicionament del recorregut, (treballs de desbrossa i marcatge)

 

A tots ells, gràcies per la seva col.laboració.

DEIXEU COMENTARI