El Puigcornador i Santa Margarida de Vinyoles

Caminada que ens permet gaudir tot l’any del paisatge i per tenir-la molt present a la tardor quan les fagedes ens mostren els seu millors colors.
Compartiu aquesta ruta ;)

Itinerari

Alpens. Rocadepena per Torrats – El Puigcornador – Baga de les Llosses – Santa Margarida de Vinyoles – Rocadepena

Caminada que ens permet gaudir tot l’any del paisatge i per tenir-la molt present a la tardor quan les fagedes ens mostren els seu millors colors.

Deixem la carretera BP-4654 passat Alpens (Lluçanès) per agafar el camí de terra que ens porta a la casa de Torrats i uns metres més enllà trobarem un parell de clarianes a tocar del camí que ens permetrà aparcar el cotxe.

Iniciem la ruta a peu pel GR-1 i només d’iniciar el camí trobem Rocadepena, Indret de gran bellesa natural al peu del camí de la font de Matamosses. Es tracta d’un element singular de roca viva amb aspecte de mur, fruit de l’erosió o descomposició natural de la pedra. En els 15 metres més visibles, la paret de roca assoleix altures properes als deu metres, amb una amplària de roca que varia entre un i dos metres.

Seguim la ruta pel GR-1 primer per camí ample i després agafem un corriol a l’esquerra que ens enfilarà fins a Coll Tallat on deixarem el GR-1 per enfilar-nos a l’esquerra, per un camí costerut que ens portarà fins a Puig Cornador.

Seguim la carena dirección al Puigdon fins a trobar el corriol que per la vessant nord ens portarà al Coll del Soler i, entre fagedes retornar a Coll Tallat per continuar, altra vegada per la vessant nord i entre fagedes, pel PRC-50 direcció les Llosses, arribant a Santa Margarida de Vinyoles.

Retornem a Coll Tallat per la vessant sud de la carena i fem la tornada pel mateix camí per on hem vingut. I ara si, aprofitem per gaudir de Rocadepena.

Llocs d'interès

11/10/2022 16:49

Puigcornador

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions
Label
  • Distància 11 km
  • Durada 2 h 12 min
  • Velocitat 2.7 km/h
  • Altitud mín. 901 m
  • Altitud màx. 1222 m
  • Ascens 753 m
  • Descens 762 m