La Pedra Dreta (Lluçà) - Riera de Merlès

Matinal de diumenge d'agost aprofitant que les temperatures han baixat una mica i amb ganes de prendre un bany a la riera de Merlès...
Compartiu aquesta ruta ;)

Itinerari

Matinal de diumenge d’agost aprofitant que les temperatures han baixat una mica i amb ganes de prendre un bany a la riera de Merlès, tot conscients de la poca aigua que hi podem trobar degut a la sequera d’aquests dies. Advertim que la part de riera la fem entre corriols mig perduts i embrossats.

Deixem el cotxe entre la Pedra Dreta i la Casanova del Grau i prenem el camí ample direcció nord-oest fins a trobar un corriol a la dreta del camí que ens portarà a una roca ampla on, al fons a l’esquerra, enllaçarem amb un altre corriol que ens farà baixar fins a la casa de Manyaques.

Passarem per davant de la casa i ens arribarem fins a la resclosa de Manyaques. Ens costa trobar el pas fins a peu de resclosa, perquè està força embrossat. La trobem amb molt poca aigua a l’espera de les pluges que la faran revenir.

Continuem el camí paral·lels a la riera i fent passos per corriols que en algun moment van ser transitats, sigui per les vaques o per nosaltres els humans i que ara són ben embrossats. Ja sabem, també, de la dificultat de caminar a peu de riera degut a la seva orografía.

Mentres anem passant, anem gaudint dels petits raconets. Ens banyem i seguim el camí enfilant-nos uns pocs metres. Podem veure la carretera que va direcció al Cobert de Puigcercós i la casa de Cal Calamita.

Esmorzen a peu de riera a sota de Cal Pieret i seguim caminant ara pel costat del filat de vaques i després vorejant un camp fins arribar a un camí ample que ens portarà altra vegada a la riera, des d’aquí podem veure la casa del Montclús.

D’aquí ja prenem el camí ample passant per Cal Pieret i enfilant-nos carena amunt fins a trobar el camí que va de Colldeplana a la Casanova del Grau, el nostre destí final.

Arribem i abans d’agafar el cotxe no pot faltar la visita a la Pedra Dreta.

Llocs d'interès

03/06/2022 09:01

Pedra Dreta - Riera Merlès

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions
Label
  • Distància 7 km
  • Durada 2 h 59 min
  • Velocitat 2.3 km/h
  • Altitud mín. 0 m
  • Altitud màx. 0 m
  • Ascens 309 m
  • Descens 305 m