Prats de Lluçanès – Font Guillera - Balma dels Gitanos – Font del Raig – Font de la Teula – Font de les Coves

La Caminada 2021
Compartiu aquesta ruta ;)

– La Caminada –
26 de setembre de 2021

Després de temps de confinaments, de poques trobades i amb ganes de gaudir de l’aire lliure i del plaer de les caminades fins ara en petit comitè, us convidem entre camins i corriols, boscos i camps de conreus a retrobar-nos amb fonts i balmes del municipi veí de Lluçà.

Itinerari

Iniciem la caminada davant de l’ajuntament de Prats i sortim de la població per l’avinguda Pau Casals, la Plaça de la Roca Xica i el carrer de Pelegrí Casades. Passem per darrere les escoles, travessem el pont i anem seguint el PRC-44, fins arribar a una zona rocosa que travessem i ens porta al corriol de font Guillera.

Passem la passera de la font amb precaució i ens dirigim a la Balma Sepulcral on fem el corriol de baixada resseguint una part del rec. Seguim entre bosc i algun camp de conreu fins a trobar el camí ample que deixarem uns metres més amunt per endinsar-nos pel corriol que ens ha de portar a la balma dels Gitanos.

Deixem la balma per un baixador entre pins i herbassars fins al rec de Miralles on hi trobem la font del Bullidor. A tocar de la font podem intentar descobrir un brollador d’aigües ferroginoses que no sempre es deixa veure.

Sortim de la font vorejant el camp de conreu per agafar el camí ample direcció nord-est passant per sota de la casa de Marcusses. Uns 300 mts més amunt, a la dreta, agafem drecera per la pujada que ens ha de portar a sota de les antigues instal·lacions del Recer per arribar-nos a la font del Ramon o del Recer amb el salt d’aigua i el seu petit gorg.

Retornem al camí que un tros més amunt ens porta a la font del Raig.

Més Endavant,a l’esquerra, un corriol ens guia fins la carena de la Costa Alta, que seguim direcció nord. Abans d’arribar a la carretera de Lluçà tombem a l’esquerra. Podem veure Ca l’Estret a l’altra banda de la carretera.

Travessem el rec de Generes i ens enfilem per un corriol amable fins a portar-nos al forn d’obra.

Deixem el camí per vorejar el camp que ens porta a la font de la Teula.

Acabem de vorejar el camp i ens enfilem pel costat de la font per tornar a trobar el PRC-44 fins a la font de les Coves.

Sortim ja direcció Prats retornant per darrere de les escoles, la zona esportiva, l’avinguda Pau Casals i fem arribada al passeig.

Bibliografia: Inventari del Patrimoni del Lluçanès. Diputació de Barcelona.

Guerra i repressió a Prats de Lluçanès de Roser Reixach i Anna Gorchs

Patrimoni Cultural de la Diputació

Llocs d'interès

02/06/2022 16:58

Font Guillera

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions
Label
  • Distància 11 km
  • Durada 3 h 40 min
  • Velocitat 3.0 km/h
  • Altitud mín. 0 m
  • Altitud màx. 0 m
  • Ascens 754 m
  • Descens 761 m