Prats de Lluçanès - Ruta de les Balmes (Santa Maria de Merlès - Lluçà)

La Caminada 2019
Compartiu aquesta ruta ;)

Itinerari

Sortim de Prats de Lluçanès per la zona esportiva direcció la Cadira d’en Galceran, passant per la Roca de les Tines i deixant a l’esquerra la casa pairal d’El Grau.

Agafem el corriol de darrera la Cadira d’en Galceran per baixar carena avall i travessar pel túnel l’eix LLuçanès direcció Rocamentidera i Manyaques, combinant corriol i sender.

A Manyaques comencem a enfilar-nos seguint primer el GR-1, per deixar-lo uns metres més amunt i endinsar-nos pel rec de Sant Joan fins arribar a la Balma de la Figuera.

Deixem balma i rec enrere per, entre fites i un corriol poc definit, dirigir-nos lleugerement a l’oest primer i al nord després fins a l’envista de la Vall de Merlès.

Baixem per camí ample i, finalment per corriol arribem a la Balma dels Racons, que resseguim fins a sortir-ne per un corriol que ens porta sobre la mateixa balma.

Iniciem la tornada carena amunt per camí ample i més endavant fent drecera per diversos corriols fins a Coll de Plana. Seguim camí carener direcció sud, gaudint de les vistes que se’ns ofereixen de Lluçà i bona part del Lluçanès.

Trobem la casa de Generes i, més endavant, la Font de la Teula , amb compte d’arribar-hi vorejant els sembrats.

Sortim de la font per un corriol poc definit que ens porta a agafar el PRC-44 direcció la Font de les Coves, on s’acaba el recorregut senyalitzat. A la font sortim per les escales per agafar el camí de la carena direcció Prats .

Bibliografia: Inventari del Patrimoni del Lluçanès. Diputació de Barcelona.

Guerra i repressió a Prats de Lluçanès de Roser Reixach i Anna Gorchs

Patrimoni Cultural de la Diputació

Llocs d'interès

02/06/2022 16:25

Ruta de les Baumes

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions
Label
  • Distància 15 km
  • Durada 4 h 6 min
  • Velocitat 4.0 km/h
  • Altitud mín. 604 m
  • Altitud màx. 833 m
  • Ascens 630 m
  • Descens 627 m